Mimaki 3DUJ-553

Eerste echte full colour 3D Printer met meer dan 10 miljoen kleuren
Manufacturer: Mimaki
Call for pricing

Mimaki high resolution full color 3D printing creates exceptionally beautiful objects with vibrant colors.

De details: focus op kleuren

 • Ruim 10 miljoen kleuren. Met zijn UV LED-uithardingsmethode kan de 3DUJ-553 objecten laag per laag produceren en een laatste UV-inktcoating van ongeveer 22 micron aanbrengen met CMYK-, witte en doorzichtige inkten, wat een eindproduct van voortreffelijke kwaliteit oplevert. Dankzij de UV LED-uitharding is er bovendien minimale warmteoverdracht naar het object. Ook kenmerkend voor de printer zijn de snelle opstarttijden en het minimale stroomverbruik, wat de totale operationele kosten beperkt.
 • Uitgebreid kleurengamma. Dit full-color modelleerprocedé kan 84% van het FOGRA 39L-kleurengamma realiseren en 90% van het SWOP-gamma. Een witte inktlaag resulteert in objecten met schitterende kleuren.
 • Kleurprofielen. De 3DUJ-553 is ’s werelds eerste 3D-printer die gebruikmaakt van kleurprofielen. Dit betekent niet alleen dat de printer kleuraccurate resultaten produceert maar ook dat hij het mogelijk maakt om simulatieprofielen te maken voor nauwkeurige weergave van de kleuren op een pc-monitor. Zo garandeert hij een nauwkeurig kleurspecificatieproces nog voordat er ook maar iets geprint wordt, wat tijd bespaart en afval en verspilling voorkomt.
 • Doorschijnend effect toevoegen dankzij doorzichtige inkt. Het gebruik van doorzichtige inkt geeft extra uitstraling aan 3D-geprinte objecten, en dan vooral als het object van achteren wordt verlicht. De combinatie van doorzichtige en CMYK-inkten opent de deur naar creatievere ontwerpen.
 • Uitstekend gedrag van het werkstuk na het proces. De door de 3DUJ-553 gebruikte inkten bevatten een acrylaathars die een hardheid produceert die gelijkwaardig is aan deze van ABS-hars. Dit betekent dat het aanbrengen van een overcoating, boren en bevestigen van schroeven uit te voeren is zonder dat het object schade oploopt. Andere pluspunten hiervan zijn de superieure weersbestendigheid, oppervlakgladheid en sterkte van het object.
 • In water oplosbaar ondersteuningsmateriaal. De 3DUJ-553 maakt gebruik van een in water oplosbare ondersteuningsconstructie, die gemakkelijk weg te wassen is met water. Zo maakt hij zelfs bij zeer gevoelige objecten vlotte verwijdering van het ondersteuningsmateriaal mogelijk: in tegenstelling tot andere 3D-printprocedés hoeft er geen ondersteuningsmateriaal weggesneden of weggekrabd te worden.
 • Camera voor bewaking van de status van de modellering. De 3DUJ-553 heeft een bewakingscamera waarmee gebruikers de status van de modellering in de gaten kunnen houden, wat modelleringsverliezen beperkt.

 

Technical specifications

Modelleringsmethode UV-uithardende inkjet
Beschikbaar kleurnummer Volle kleur 
Meer dan 10 miljoen verschillende kleuren
Printkop On-demand piëzo-elektrische printkop (8-kops inline)
InktType / Kleur Modelleren van inkt: MH-100 (C, M, Y, K, Wit, Wissen) 
Ondersteunende materiaalinkt: SW-100
Tank volume C, M, Y, K: 3L 
Wit, helder, ondersteunend materiaal: 5L
Supply stijl C, M, Y, K: fles van 1 liter 
Wit, helder, ondersteunend materiaal: fles van 4,8 l
Bouwvolume
(B × D × H)
508 × 508 × 305 mm (20 × 20 × 12 inch)
Minimale laagdikte 20 μm
3D-gegevensformaat STL, OBJ, VRML, PLY, 3MF
Software 
(Standaard accessoires)
Layoutsoftware [Mimaki 3D Link]
Interface Ethernet 1000BASE-TX
Stroomvoorziening Eenfase AC 100-120V / 220-240V ± 10% 
50 / 60Hz ± 1Hz
macht 
consumptie
Printer 1300 W of minder
Externe pc 300 W of minder
Aanraakpaneel 30 W of minder
Veiligheid standaard VCCI Klasse A / FCC Klasse A / Voldoet aan UL60950, ETL / 
CE-markering (EMC, laagspanningsrichtlijn) / 
CB rapport / RoHS / REACH
InstallatieomgevingTemperatuur 15 - 35 ° C (59 - 95 ° F)
Relatieve vochtigheid 35 - 60% Rh (niet-condenserend)
Aanbevolen temperatuur 20 - 25 ° C (68 - 77 ° F)
Stof Plaatsen zonder mijnen (Stofhoeveelheid 0,15 mg / m³ of minder) * 1
Afmetingen (B × D × H) 2.250 × 1.500 × 1.550 mm (88.6 × 59.1 × 61.0 in)
Gewicht 600 kg (1322,8 lb)

* 1: 0,15 mg / m³ of minder ... De numerieke waarde van de stofhoeveelheid gelijk aan het kantoor gespecificeerd door de Building Standards Act van Japan.

 • Sommige voorbeelden op deze website zijn kunstmatige weergaven.
 • Specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Alle handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.
 • Wanneer installatie- en gebruikstrainingen enz. Van producten bij aankoop worden geëist, zijn extra kosten nodig, behalve de kosten van de producten.
 • Inkjetprinters printen met behulp van uiterst fijne stippen, dus kleuren kunnen lichtjes verschillen na vervanging van de printkoppen. Houd er ook rekening mee dat bij gebruik van meerdere printereenheden de kleuren enigszins kunnen verschillen tussen de eenheden vanwege de kleine individuele verschillen tussen de eenheden.

 


3D-modelleringsworkflow


3D-modelleringsworkflow